Suomen Lumikenkäilijät ry 20 vuotta 10.2.2019

10.2.2019

10.2.2019 tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Suomen Ladun silloinen toiminnanjohtaja Tuomo Jantunen kutsui koolle lumikenkäilystä kiinnostuneita henkilöitä. Tarkoituksena oli perustaa jäsenyhdistys, jonka tavoitteena oli edesauttaa lumikenkäilyn tunnettuutta ja tuoda laji osaksi SL:n toimintaa.

Työ yhdistyksen puitteissa niin Suomen Ladun kuin lumikenkäilyn parissa aktiivisesti toimineiden kouluttajien ja oppaiden piirissä ei ole varmaankaan mennyt hukkaan. Kohtuullisen pienen harrastajajoukon laajennuttua vuosi vuodelta suuremmaksi ja suuremmaksi ja SL.n muiden jäsenyhdistyksien otettua lumikenkäily osaksi ydintoimintaansa, lajin harrastajien määrä on kasvanut varsin merkittäväksi ja aktiivisten lumikenkäilijöiden määrää onkin tänä päivänä miltei mahdoton arvioida.

Vaikka yhdistystoiminta on tänä päivänä rajoittunut lähinnä tiedottamiseen ja koulutus- sekä esittelytapahtumien järjestämiseen, voidaan kuitenkin suurella mielihyvällä todeta, ettei 20-vuotinen toiminta suinkaan ole mennyt hukkaan. Lumikenkäilystä on tullut Suomessakin merkittävä talviliikunnan muoto ja sitä ilmiötä juhlistetaan tänään(kin) lähtemällä retkelle lähimetsiin tai vaeltamalla jylhien korpimaisemiemme ääriin.

"Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki" (A.Hellaakoski)

Tässä ensimmäisiä toimintamme määrityksiä :

SUOMEN LUMIKENKÄILIJÄT on perustettu 10.2.1999 Helsingissä innokkaiden lumikenkäharrastajien toimesta. Yhdistys kuuluu kunto- ja terveysliikunnan keskusjärjestö Suomen Latuun ja sen toimialueena on koko Suomi.
Yhdistyksen tavoitteena on:

– lisätä lumikenkäharrastajien määrää
– tuoda esille lumikenkäharrastuksen moninaisuus ja lumikenkien eri käyttötarkoitukset
– tiedottaa lumikenkäharrastukseen liittyvistä seikoista
– koota lumikenkäasiantuntijoiden verkostoa
– järjestää lumikenkäilyyn liittyviä koulutuksia ja tapahtumia
– järjestää lumikenkäretkiä eri puolilla Suomea
– koota tietoutta välineistä ja tutkimuksista
– toimia lumikenkävalmistajien ja harrastajien välisenä yhdyssiteenä
Suomen Ladun kanssa yhteistyössä yhdistys kouluttaa lumikenkäkouluttajia, järjestää lumikenkäohjaajien perus- sekä jatkokursseja sekä kokoaa lumikenkäharrrastajista ja osaajista valtakunnallista yhteistyöverkostoa.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä vaikkapa tätä kautta:

-Pasi Juutilainen