Turvallisuus

Ennen lumikenkäretkelle lähtöä kannattaa hankkia riittävät tiedot ja taidot talviolosuhteissa selviytymisessä. Oheisista linkeistä voit päivittää tietouttasi ja tutustua mm. sääennusteisiin:

Metsähallituksen retkeilyn ABC
 

Tutustu ilmatieteen laitoksen sivuihin ja päivitä lumivyörytietouttasi.

Muista, että myös Suomen olosuhteissa lumivyöryriskit ovat todellisia. Älä koskaan liiku rinneseuduilla, joiden turvallisuudesta et ole varma. Ulkomailla liikkuessasi tutustu paikallisiin lumivyörytiedotuksiin ja kysy paikallisten asiantuntijoiden apua!

 

 

Lumikenkäily on mahtavaa elämyksellistä liikuntaa talvisissa olosuhteissa. Nauttiaksesi retkistäsi mahdollsimman täydellisesti ja turvallisesti kannattaa huomioida talviliikkumisen perusohjeet. Tutustu aina ennen retkelle lähtöäsi paikalliset olosuhteet ja tuntemattomille hangille kannattaa aina pyytä kaveri mukaan. Hyvät retkeilytaidot ja asianmukaiset varusteet takaavat onnistuneen lumikenkäretken.

Kuluttajavirasto ohjaa ja valvoo Suomessa kaupallisia lumikenkäretkiä järjestävien yritysten ja yhteisöjen toimintaa. Allaoleva Sirpa Arvosen artikkeli kertoo mistä on kysymys. Tutustu myös muiden valtakunnallisten toimijoiden sivustoihin talviturvallisuuden näkökulmasta. Linkit löydät näiltä sivuilta.

Lumikenkäretki on tuote!

Tuoteturvallisuuslaki säätelee palvelukokonaisuuksien laatu-, ja turvallisuusvaatimuksia. Jos lumikenkäretkestä peritään maksu, katsotaan kyseessä olevan tuotteen, johon lakia ja myös Kuluttajaviraston ohjeita voidaan soveltaa. Onko tämä siis huomioitu ja mietitty aina tarpeeksi järjestäjän vastuuta. Lumikenkäohjaajakurssin käyminen ja siitä saatu todistus on mustaa valkoisella siitä, että ohjaaja on miettinyt turvallisuuteen liittyviä asioita. Kuinka siis monilla ohjelmapalveluyrityksillä on varaa pitää palkkalistoillaan kokemattomia, kurssin käymättömiä ohjaajia?

Julkisuudessa ainakin pääkaupunkiseudulla on tänä kesänä esiintynyt vakuutusyhtiön selvitys, jonka mukaan yritysten liikuntapäivillä ja seikkailuretkillä tapahtuu huomattavan paljon vakavia, sairaslomia aiheuttavia tapaturmia. Helsingin Sanomissa heinäkuussa olleen jutun mukaan If- vakuutusyhtiö suositteleekin yrityksiä vähentämään vaarallisten lajien ostamista ja suosimaan terveellisiä, jokamiehen lajeja. Lumikenkäilyhän on tällainen, mutta silti ko. yhtiön tilastoissa lumikenkäkävely tai muu vastaava kävely oli aiheuttanut vuonna 2001 viisi ja vuonna 2002 seitsemän korvauksiin johtanutta tapaturmaa. Ohjatuissa lumikenkäilyssä ei saisi tapahtua yhtään tapaturmaa, sillä haluamme säilyttää lajin turvallisen ja mukavan imagon. Suomen Ladun Ulkoilukeskusten tai ohjaajien tapahtumissa ei ole tietääksemme tapahtunut yhtään lumikenkäilyturmaa ja ne onkin käsittääksemme vältetty ammattitaitoisella ohjauksella.

 

Terveysliikunnan ohjaus vaatii taitoa

Lumikenkäily on helppoa ja yleensä osallistujille turvallista. Suomalaisten yleiskunto on kuitenkin huonontunut vuosi vuodelta ja nykyään puhutaankin terveysliikunnan tarpeesta. Jos kenkäilemään on tulossa esimerkiksi keskiverto yritysryhmä, joka silloin koostuu aikuisista, keski-ikäisistä, on huomioitava jo etukäteen, että todennäköisesti jollakin on verenpainetta, jollakin polvet tai selkä kipeänä, sydänvaivoja, astmaa, sokeritautia tai ainakin heikko lihaskunto ja hartioiden jumitusta. Koulutettu retken vetäjä huomioikin lumikenkäretkille tulijoiden terveydentilan ja rakentaa paketin kaikille soveltuvaksi. Miten turvallisuus sitten otetaan huomioon?

Asiakasryhmän edustajan kanssa neuvotellaan etukäteen siitä, mitä he ovat tehneet ennen, millainen on heidän työnsä luonne, minkä kuntoisia ihmisiä on tulossa ja onko heillä tiedossa olevia sairauksia. Tulijoille annetaan etukäteen kirjallisena ohjeet pukeutua sään mukaisesti ja lumikenkäilyyn soveltuviin kenkiin. Järjestäjällä on varalta varusteita niille, jotka eivät tilanne etukäteen ole hahmottaneet. Järjestäjä pitää lumikenkänsä hyvässä kunnossa ja on valinnut ne maaston ja osallistujien mukaan. Esimerkiksi kumisiteelliset lumikengät ovat ohjaajalle helppoja ja toimivat tasaisessa maastossa, mutta mäkisessä ne voivat muodostaa vaaratilanteita.

Asiakkaiden saapuessa paikalle ohjaaja kertoo selkeästi mitä tehdään ja kertoo myös miksi on tärkeää kertoa ohjaajalle, jos jollakin on sairauksia. Tilaisuus kertomissenkin pitää sitten järjestää vaivihkaa, niin ettei asiakasta tule nolattua. Ohjaaja ottaa huomioon sen hetkisen sään ja laatii reitin niin, että huonokuntoisimmille on helpompi vaihtoehto tai he pääsevät toisen ohjaajan kanssa kääntymään aikaisemmin. reitin pituuskin on etukäteen yleensä syytä alimitoittaa ennemmin kuin lähetä suoraan tarpomaan viittäkään kilometriä. Ohjaajia on tarpeeksi; meillä on sääntönä yksi ohjaaja kymmentä asiakasta kohden.

Lumikengän toiminta näytetään selkeästi niin, että kaikki näkevät ja kuulevat. Kenkiä kokeillaan ensin kotikentällä ja ennen lenkille lähtöä vielä verrytelläänkin. Kulkemiseen sovitaan selkeät säännöt; kuljetaan jonossa, jätetään turvaväli edelliseen ja ilmoitetaan, jos ongelmia. Peräpään valvoja tarkkailee asiakkaita ja hän on sopinut etupään vetäjän kanssa selvän merkin ja neuvonpitokäytännön. Ohjaajilla on tietysti ensiaputaidot-, ja välineet kunnossa ja he ovat muistaneet lähtiessään kertoa ”kotisatamaan” minne ovat menossa ja milloin tulevat takaisin. Retken turvallisuussuunnitelma odottaa kansiossa ja satamassa tiedetään vastata puhelimeen ja lähettää apujoukkoja sovitulle reitille.

Kaikki edellä mainitut ovat itsestään selviä, mutta olemmeko tarpeeksi oivaltaneet, että ne vaikuttavat suoraan turvallisuuteen ja ehkäisevät tapaturmia. Liian usein viime vuosina on nähnyt mm. Urheiluopistoissa asiakkaita laahustamassa epämääräisenä laumana lumiläpystimet kolisten. Toivoisinkin, että turvallisuuteen kiinnitettäisiin huomiota, ohjaajia lähetettäisiin kursseille ja toiminnoista laadittaisiin riskianalyysit ja tehtäisiin turvallisuussuunnitelmat- ja mikä tärkeintä; niiden merkitys tulisi jokaisen apupojankin hahmottaa.

Matkailun ohjelmapalvelun normisto osoitteessa;

http://www.kuluttajavirasto.fi/

kirjoittaja: Sirpa Arvonen

 

ETUSIVULLE