[1-10] [11-15]
VUOKRAA LUMIKENGÄT (23.12.2014)
Yhdistyksen jäsenille lumikenkiä alkaen 5 €/vrk.
Tämän talven retkillä on ollut helppo huomata lumikenkäilyharrastuksen kasvaminen. Jaa kuinka? No, lumikenkien jälkiä näkyy metsissä selvästi aiempaa enemmän...hienoa, että entistä useampi on löytänyt tämän hyvän harrastuksen! Näin kovien pakkasten aikaan muistakaa huolehtia turvallisuudesta, kylmyys saattaa yllättää! Pitäkää mukana energiapitoista vara- (+varavara) ravintoa, lämmintä taukovaatetta ja juotavaa, mieluummin lämmintä. Mikäli lähdette pidemmälle retkelle yksin, kertokaa jollekin minne suuntaatte ja huolehtikaa siitä, että kännykän akku on lämpimässä eikä takin ulkotaskussa. Muistakaa kerrospukeutuminen ja välttäkää puuvillaisia vaatteita! Näillä eväillä, nautinnollisia retkiä!
Lumikenkäilijöiden Facebook-sivusto, tervetuloa!
Runsaan kuvituksen omaava opas ilmestyy maaliskuun alussa. Oppaassa on tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja ympäristöstä.
Järjestyksessään kolmas lumikenkäohjaajien lisenssikoulutus järjestettiin Kuusamossa maaliskuun lopun aurinkoisilla keväthangilla. Peruskurssin käyneet ohjaajat olivat täydentämässä lumikenkäosaamistaan ja hakemassa uusia virikkeitä sekä päivittämässä turvallisuustietojaan laadukkaiden lumikenkäretkien vetämiseksi omilla toiminta-alueillaan. Ohessa kahden kurssilaisen tunnelmia tapahtumasta ja vähän muustakin matkan varrella koetusta.
Suomen Lumikenkäilijät ry järjestää vauhdikkaan, pidennetyn lumikenkäviikonlopun Basecamp Oulangan maisemissa, aivan pienen Karhunkierroksen kupeessa. Ohjelmassa on lumikenkäilyn lisäksi jääkiipeilyä, mahdollisuus koiravaljakkosafariin, Off Piste- vaelluksia lumilautailijoille sekä tietysti leppoisaa yhdessäoloa hyvässä seurassa
Tervetuloa mukaan kouluttautumaan lumikenkäohjaajaksi
Jukka Viljanen, elämäntapajuoksija, töissä Juoksija-lehdessä, ultrajuoksuissa kunnostautunut kansalainen juoksee ensimmäisen maratoninsa Pohjoisnavalla huhtikuun alkupuolella 2007. Suomen Lumikenkäilijät ry avustaa Jukkaa valmistautumisessa tähän vaativaan urakkaan.
Vuoden 2007 Lumikenkäilyn SM-kisat järjestettiin Kisakallion urheiluopistolla lauantaina 10.2.2007. Kirpeässä pakkassäässä mukaan oli uskaltautunut noin 80 lumikenkäilyn ystävää mittelöimään niin kilpa- kuin retkisarjoissakin. Hanna Jantunen juoksi kaksoismestariksi naisten sarjassa, hänen voimansa ja nopeutensa riittivät voittoon niin sprintti kuin cross country matkoilla. Miesten sarjoissa voitton ylsivät sprintissä Ilpo Haalisto sekä vaativassa cross country -sarjassa Antti Parjanne.
Lumikenkäilyn ensimmäiset avoimet maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Itävallan Ramsaussa 19.3.2006. Jylhiin alppimaisemiin oli saapunut edustajia 6:sta maasta ja suomalaisvärejä oli edustuksessa niin miesten kuin naistenkin sarjassa.