Lumikenkäohjaajien lisenssikoulutus

11.4.2007

Kristiina ja Mervi ihailevat Jyrävän maisemia (kuva : PJ )
Kristiina ja Mervi ihailevat Jyrävän maisemia (kuva : PJ )
Myllykosken kupeessa Pienen Karhunkierroksen reitillä ( kuva: Mervi )
Myllykosken kupeessa Pienen Karhunkierroksen reitillä ( kuva: Mervi )
Britit nauttivat kuutamokävelystä ( kuva: PJ )
Britit nauttivat kuutamokävelystä ( kuva: PJ )
    Mari loikkaa kohti uusia haasteita ( kuva : PJ )
Mari loikkaa kohti uusia haasteita ( kuva : PJ )

Järjestyksessään kolmas lumikenkäohjaajien lisenssikoulutus järjestettiin Kuusamossa maaliskuun lopun aurinkoisilla keväthangilla. Peruskurssin käyneet ohjaajat olivat täydentämässä lumikenkäosaamistaan ja hakemassa uusia virikkeitä sekä päivittämässä turvallisuustietojaan laadukkaiden lumikenkäretkien vetämiseksi omilla toiminta-alueillaan. Ohessa kahden kurssilaisen tunnelmia tapahtumasta ja vähän muustakin matkan varrella koetusta.

Oulanka Basecamp Blogi

Tunnelmat ja toiveet lumen paljoudesta olivat korkealla, kun Hki-Vantaa lentokentällä valmistauduttiin lentoon kohti Kuusamoa 29.3, + 17 C "helteessä" sitruunaperhonen takinliepeessä.

Pasi oli virkeänä vastassa klo:21:35 Kuusamon päässä ja lähes tunnin automatka kohti Basecampia alkoi. Innostuneina lumen määrä huomioitiin ja Juutiska lupasi kuutamokeikkaa seuraavalle yölle.

Heti aamupalan jälkeen olikin Tubbsit ja "teeäsällät" jaloissa, Niskakoski oli ensimmäinen tavoite. Hanki upotti menijät ja Mervi innokkaimpana aukoi uraa ja pulisi kuin papupata, selvimmin erottui sanat: IHANAA, IHANAA, LUNTA, OLLAAN METSÄSSÄ, IHANAA…

Ja sitten sitä lunta alkoi tullakin! Oikein kovalla piiskalla tuuli tuiversi ja upeasti metsä valkaistui.

Lounaan jälkeen aurinko poisti pilvet ja ruokalepo vaihtui lumikenkiin ja taas paineltiin läpyskät jalassa pitkin lumisen järven pintaa…

Iltakymmeneltä olikin sitten odotetun kuutamoretken vuoro, ryhmä oli kasvanut kymmenellä brittiläisellä snowshoe-noviisilla. Pasi uurasti pääoppaana ja me peränpitäjät tuumattiin, että homma oli kuin luotu meille.

Ihailimme kaunista valoa ja metsän tummia varjoja.

Lauantai olikin sitten totista työtä. Paikalle oli saapunut eri puolilta maata 13 innokasta alan taitajaa. Pasi jyysti asiaa turvallisuudesta, tuotteistamisesta, viimeisimmistä alan uutisista.

Basecampin oppaat kertoivat omista kokemuksistaan ja suunnitelmistaan lumikenkätuotteen kehittelyssä heidän palveluissaan.

Ulos päästiin iltapäivällä verryttelemään jäseniä ja kertaamaan, kuinka se itse asia oikein menikään! Nimittäin snowshoeing ! KEEP IT SIMPLE! Jäi mieleen oikein hyvin!

Hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaina oli jälleen Tubbsit jalassa, iskujoukko oli supistunut viiteen lumimieheen. Hienoisessa pikkupakkasessa Jyrävä matkanpäänä lähdettiin liikkeelle. Hanki kantoi.

Myllykosken kuohujen kautta jokea seuraillen tultiin Jyrävän jääpahkalle. Muodostelmaa ihaillessa mietittiin, kuinka Matti-meloja selvittäisi laskun! Eskimolla kolahtelisi yhtälailla pää kiviin kuin toisinkinpäin jääpaateen. Mutta olipa kerrassaan upeassa paikassa koskikaralla pesänsä.

Hieno keväinen päivä. Matka taittui leppoisasti, kun Markus kuvasi ihmeitä, Pasi kuvasi luontokuvaajaa, Lauri kertoi myyristä, käpylinnuista ja taulapäistä – ja me flikat oltiin tyytyväisiä.

Maanantaiaamuna ennen kotiinpaluuta Mervi kävi heittämässä lumipallonsa hyvästiksi Myllykoskelle. Hieno viikonloppu upeissa maisemissa ilman telkkua ja ratioo, pienet ja isot hermosolut saivat leponsa.

Uutta lunta odotellessa,

TSL-Mervi  ja Tubbs-Kristiina